Sexafhængighed

Sexafhængighed (Sexaddiction)

Mens nogle mennesker er uhensigtsmæssigt mærket “sexmisbrugere” – der giver en tæppende undskyldning for alle former for uansvarlig seksuel adfærd, lider andre virkelig af ukontrollerbare seksuelle impulser eller sexafhængighed .

En person med sexafhængighed er ikke kun en der elsker sex. De vigtigste symptomer på sexafhængighed inkluderer tab af kontrol, mislykkede forsøg på at stoppe uønsket seksuel adfærd og et mønster af negative konsekvenser fra angst til depression og juridiske problemer.

Her er nogle hurtige fakta om sexafhængighed, du måske ikke kender

8 hurtige fakta om sexafhængighed

  1. Det er almindeligt blandt dem med bipolar lidelse at deltage i højrisiko-seksuelle aktiviteter under maniske tilstande.
  2. Mennesker med Borderline Personality Disorder udøver usikre seksuelle aktiviteter som et generelt mønster af selvskadende opførsel.
  3. Ofte deltager personer med alvorlig identitetsforvirring med hensyn til deres egen seksuelle orientering med tvangsmæssig seksuel adfærd.
  4. Mennesker med seksuelle lidelser som udstillingshistorie, pedofili og svære fetisjer kræver meget mere end sexafhængighedsbehandling, da deres opførsel ofre andre. Ikke alle er sexmisbrugere; nogle er antisociale personligheder.
  5. Ofre for seksuelt misbrug i barndommen gentager ofte misbrugsmønstre i et underbevidst forsøg på at få kontrol over deres barndomstraumer. Mennesker i denne kategori lider generelt af posttraumatisk stresslidelse.
  6. Ungdom og unge voksne, der er intellektuelt forsinkede, kan udvikle et mønster af kompulsiv seksuel adfærd, som et resultat af, at de ikke har udviklet en nøjagtig forståelse af sund seksualitet. Mennesker med Aspergers syndrom kan have en større risiko for at udvise seksuel adfærd uden kontrol.
  7. Rusmisbrugere udvikler ofte seksuelt vanedannende adfærd på en af ​​to måder. Enten udvikler problemet sig, mens de misbruger stimulanser, eller når de holder op med at bruge narkotika, udvikler seksuel afhængighed sig som en slags erstatningsafhængighed.
  8. Dem med afhængig personlighedsforstyrrelse eller kærlighedsafhængighed kan også blive seksuelt afhængige. Kærlighedsmisbrugere bruger sex for at få kærlighed og kan basere hele deres identitet på forholdet og dermed blive helt afhængige af denne person.

Hvad kan man gøre med sexafhængighed?

Når et par går i terapi, og en partner udviser ukontrollerbare seksuelle impulser, føler den forrådte partner ofte ofre og beder mig om “ordne det.” Normalt mener begge parter, at ansvaret udelukkende ligger hos den partner, der har handlet seksuelt. Desværre, for at forholdet til at overleve en partners sexafhængighed, er de begge nødt til at arbejde for det.

Mens den seksuelt afhængige partner skal påtage sig ansvaret for sin opførsel for at genvinde sin partners tillid, skal den offer, der bliver offer, lære at stole på ham igen, hvilket aldrig er let. Men med tålmodighed og engagement kan det gøres.

Gennem psykoterapi og 12-trins arbejde opdager partnere af sexmisbrugere ofte, hvorfor deres egen personlige psykologi trak dem til en partner med seksuel afhængighed. Ofte kvinder, der blev seksuelt misbrugt som små piger tynger mod sexmisbrugere senere i livet. Det kan virke modsat intuitivt, men et overdrevent seksualiseret barn har forvirret seksuelle grænser og er måske ikke engang klar over, at adfærden forbundet med sexafhængighed er usund.

For sexmisbrugere er hovedfokuset i terapi at hjælpe dem med at identificere effektive måder at stoppe de usunde adfærdsmønstre. Skam forbundet med seksuel afhængighed kan være en farlig trigger for sygdommen. Tolvtrinsprogrammer som SLAA (Sex and Love Addicts) og gruppeterapi er de mest effektive måder at reducere skam og helbrede sexafhængighed.

Det kan også være nyttigt at forstå psykologien bag seksuel adfærd, noget jeg kalder “At knække den erotiske kode.” Alle har en seksuel fortælling. At afdække de ikke-seksuelle betydninger af vores fantasier og adfærd kan hjælpe os med at identificere vores behov – så sexmisbrugere kan finde alternative kilder til tilfredshed og lade deres partnere føle medfølelse, empati og forståelse i stedet for frustration, tristhed og vrede.

Sexaddiction