Alkoholisme 360

Table of Contents

Definitionen af alkoholisme

Alkoholisme er den mest alvorlige form for alkoholmisbrug og involverer manglende evne til at styre drikkevaner. Alkoholisme er inddelt i tre kategorier: mild, moderat og alvorlig. Hver kategori har forskellige symptomer og kan forårsage skadelige bivirkninger. Hvis ubehandlet, kan enhver form for alkoholmisbrug komme helt ud af kontrol.

Mild Kategori

Almindeligt forhold til at drikke alkohol. Drikker måske lidt over sundhedsstyrelsens anbefalinger. 

Middel kategori

Overforbrug af alkohol. Hvis overforbruget fortsættes vil der sikkert udvikles symptomer på alkoholisme.

Alvorlig kategori

Kan ikke stoppe med at drikke alkohol og har brug for professionel hjælp. Hvis vedkommende ikke holder op med at drikke vil de begynde at udvikle tegn og symptomer på at kroppen siger fra. Som regel er de nære relationer allerede voldsomt belastede, hvis de da ikke helt er forsvundet.

Personer, der kæmper med alkoholisme, føler ofte at de ikke kan fungere normalt uden alkohol. De er blevet afhængige. Dette kan føre til en bred vifte af problemer og påvirke faglige mål, personlige anliggender, forhold og generelle sundhed. Over tid kan de alvorlige bivirkninger af konstant alkoholmisbrug forværres og give skadelige komplikationer.

Du behøver ikke at lide af alkoholafhængighed i stilhed. Der er mange behandlingsmuligheder til rådighed for at hjælpe dig med at overvinde alkoholmisbrug og opnå langvarig nøgternhed. Vi kan hjælpe dig med at finde den rigtige alkoholbehandling, der passer til dine behov. Kontakt os i dag for at komme i gang på din vej til bedring.

Advarselstegn ved alkoholisme

Undertiden er advarselssymbolerne om alkoholmisbrug meget mærkbare. Andre gange kan det tage længere tid at komme på overfladen. Når alkoholafhængighed opdages i sine tidlige stadier, øges chancen for en succesrig bedring markant.

Almindelige tegn på alkoholisme inkluderer:

 • At være ude af stand til at kontrollere alkoholforbruget
 • Længtes efter alkohol, når du ikke drikker
 • At lægge alkohol over det personlige ansvar
 • Føler behovet for at fortsætte med at drikke mere
 • Brug af et betydeligt beløb på alkohol
 • Opfører sig anderledes efter at have drukket

Hvis du føler dig som om dit alkoholforbrug tager en vejafgift på dit liv, er det vigtigt at finde behandlingsmuligheder, der vil hjælpe dig med at sparke dig alkoholafhængighed til kantstenen. Din læge kan tilbyde professionel medicinsk hjælp, hvis du er bekymret for din drik. Ved at søge hjælp til alkoholisme før og senere kommer du tilbage på sporet til at leve et sundt, opfyldende liv.

Årsager til, at folk drikker

Mange faktorer kan øge risikoen for alkoholmisbrug . Folk kan henvende sig til alkohol af en grund og gradvist udvikle en afhængighed af drikke. For eksempel kan drikke i vanskelige tider – et dødsfald i familien eller jobtab – potentielt udløse alkoholmisbrug på lang sigt.

Selvom der er forskellige grunde til, hvorfor folk begynder at drikke, er nogle af de mest almindelige at:

Afstresse

At stole på alkohol for at reducere stressfaktorer i det daglige liv kan påvirke sandsynligheden for at udvikle alkoholisme. Da alkohol er et depressivt middel og et beroligende middel, producerer drik følelser af fornøjelse. Imidlertid bygger hyppig drik tolerance, hvilket kræver, at du indtager mere alkohol for at opnå de samme effekter.

Have det godt

Forbrug af alkohol kan give nogle mennesker en pause fra virkeligheden. Det giver en følelse af lettelse fra underliggende problemer, som dit sind muligvis prøver at flygte fra. Imidlertid kan kontinuerlig alkoholbrug for at komme igennem dagen eller ugen blive til et alvorligt drikkeproblem.

Hvis man lever et liv som føles meningsløst så vil man være eksponeret mod en højere risiko for at udvikle alkoholisme. En alkoholiker har jo ikke valgt at det skulle være sådan. Det endte bare med et alvorligt alkoholproblem.

Håndtere tab

At miste et familiemedlem eller en ven kan tage en vejafgift på dig følelsesmæssigt, fysisk og mentalt. Alkohol kan lette den sorg, du føler, og bruges til at komme igennem vanskelige tider. Afhængighed af alkohol, selv midlertidigt, kan det dreje sig om et drikkeproblem.

Overvinde angst

Nogle mennesker er naturligvis ængstelige, hvilket får dem til altid at bekymre sig. Drikkeri sænker individets hæmninger og gør dem mere behagelige i sociale situationer. Over tid kan dette dog føre til vanedannende adfærd.

Mangel på forbindelse

Mange mennesker drikker, fordi de ikke føler sig tilstrækkeligt forbundet med andre. De tror, ​​at alkohol enten vil føle tomrummet eller muligvis gøre det lettere for dem at smede nye obligationer. Imidlertid ender det modsatte typisk med at være sandt.

Skam

Skam er en af ​​de vanskeligste følelser for mange at tackle, og det er også en af ​​de mest traumatiske. Selvom alkohol midlertidigt kan skjule skam med falske følelser, får den også mange individer til at engagere sig i hensynsløs eller tåbelig opførsel, der senere kan få dem til at føle endnu større skam, hvilket kan forårsage en nedadgående spiral.

Trauma

Eksperter i alkoholbehandling behandler en eller anden form for traumer hos næsten enhver patient, de behandler. Der er mange former for traumer, men de er alle smertefulde begivenheder, hvor offeret ikke har et empatisk vidne. For mange er behandling af uløste traumer nøglen til deres bedring.

Er alkohol problemet eller løsningen?

Mange med alkoholproblemer fortæller at de drikker for at undgå abstinenser eller ubehagelige minder. Med andre ord: det bruger alkohol som en løsning til det umiddelbare problem. Det kan virke fuldstændigt paradoksalt at et så oplagt problem som alkohol skulle være en løsning. Men denne “løsning” er for mange alkoholafhængige bedre end at være ædru.

Andre oplever at når de er ædru, så skal de stå til regnskab over for den nærmeste familie. Når de er fulde så bliver alting omkring dem ordnet. Tøjet bliver vasket, opkast bliver tørret op, adfærd bliver undskyldt, og huslejen betalt. Denne ubevidste mekanisme fra famulien, eller dem der står nærmest er helt naturlig. Det sker for de fleste.

Løsningen er at lade den drikkende være når de drikker og så inkludere dem i det gode familieliv der foregår når de er ædru. Inviter aldrig en drikkende alkoholiker med til familiesammenkomster og andre glædelige begivenheder.

Sundhedskomplikationer fra alkoholmisbrug

At drikke for meget – ved en enkelt lejlighed eller på lang sigt – kan tage en alvorlig vejafgift på dit helbred. Nogle virkninger af alkohol  kan have en mindre effekt på dit helbred, mens andre kan være alvorlige eller livstruende.

Kortvarige virkninger af alkoholmisbrug kan være lige så farlige som langtidsvirkninger. For eksempel kan drikkevand påvirke din reaktionstid, hvilket får dig til at have langsomme reflekser og koordination. Derfor er det meget farligt at drikke og køre. At komme bag rattet i en bil kan ændre din opfattelse af hastighed og afstand og sætte dig selv og andre i fare.

Flere kortvarige virkninger af alkoholmisbrug kan give:

 • Langsom reaktionstid
 • Dårlige reflekser
 • Reducer hjerneaktivitet
 • Sænkede hæmninger
 • Sløret syn
 • Problemer med at trække vejret
 • rastløshed

Derudover kan indtagelse af for meget alkohol påvirke dit langvarige helbred. Nogle bivirkninger kan ligge i dvale i årevis, inden de overflader. På grund af dette kræves professionel medicinsk behandling for korrekt diagnose og behandling.

Her er nogle af de langsigtede sundhedsmæssige forhold forårsaget af alkohol:

 • Hjernefejl
 • Wernicke-Korsakoff syndrom (en neurobiologisk sygdom)
 • Lever sygdom
 • Diabetes komplikationer
 • Hjerteproblemer
 • Øget risiko for kræft
 • Synskade
 • Knogletab

I 2013 involverede 45,8 procent af dødsfaldene i leversygdom blandt amerikanere i alderen 12 år og ældre alkohol.

Alkoholmisbrug øger risikoen for at udvikle kræft i munden, spiserøret, leveren og brystet.

Overdreven drikkevarer påvirker hjertesundheden negativt. Hjertesygdomme er i øjeblikket en af ​​de største dødsårsager for alkoholikere.

Det anslås, at 88.000 mennesker dør hvert år af alkoholrelaterede årsager. Det er den fjerde førende forebyggelige dødsårsag i Danmark.

Alkoholmisbrug kan behandles. Et stigende antal behandlingssteder har specialiseret sig i forskellige behandlingsformer og virksomme terapeutisk retninger.

Behandling mod alkoholisme

At vælge at søge hjælp til en alkoholafhængighed er en af ​​de største beslutninger, du vil møde. Der findes forskellige behandlingsformer baseret på hyppighed og sværhedsgraden af alkoholisme. At komme tilbage til livet efter alkoholafhængighed er en proces, der fortsætter længe efter alkoholbehandlingen. Det tager forpligtelse til at øve og anvende de teknikker, du lærer i rehabilitering, rådgivning, støttegrupper og andre typer terapi.

Selvom hver enkelt person har deres egen genopretningsplan, der er skræddersyet til deres specifikke behov, følger behandlingen generelt en struktur.

Alkoholbehandling er opdelt i tre sektioner, der består af:

Afgiftning

Den første fase i nyttiggørelse af alkoholafhængighed er afgiftning . Denne fase skal afsluttes med hjælp fra medicinsk personale på grund af potentialet for alvorlige, ubehagelige abstinenssymptomer. Mange gange får enkeltpersoner en medicin, der hjælper med at lindre de smertefulde bivirkninger af en tilbagetrækning.

Rehabilitering

Der er to typer rehabilitering, der hjælper med at behandle alkoholisme: ambulant rehabilitering og ambulant rehabilitering. Rehab er til patienter er intensive behandlingsprogrammer, der kræver, at du tjekker ind på en facilitet i en bestemt periode, normalt 30, 60 eller 90 dage. Poliklinisk rehabilitering giver enkeltpersoner mulighed for at deltage i et gendannelsesprogram, mens de fortsætter med deres daglige liv. Tal med din læge om behandlingsmuligheder for at bestemme, hvilken form for bedring der bedst passer til dine behov.

Vedligeholdelse

Helbredelsesprocessen ender ikke med afslutningen af ​​rehabilitering. Langvarig ædruelighed kræver løbende terapi og støttegrupper , rådgivning og andre ressourcer . Disse vil sikre dig, at du opretholder nøgternhed og fortsætter på en glad, sund sti i måneder og år fremover.

Overvinde alkoholisme

Hvis du eller en elsket er klar til at overvinde en alkoholafhængighed, er det tid til at få den hjælp, du fortjener. Vi finder de bedste behandlingsprogrammer, der hjælper dig med at blive ædru.

Tag det første skridt til bedring ved at Kontakte os

alkoholisme splitter familier