Stofmisbrug

Stofmisbrug er relateret til dysfunktion i hjernens motiverende og belønningsprocesser, så det at forstå, hvordan hjernens belønningssystem fungerer, er nøglen til at finde nye behandlingsformer. Forskere ved NIDAs intramurale forskningsprogram (IRP) har identificeret en population af neuroner, der beskæftiger sig med kompulsiv mad, som ligesom stofbrug indgår i hjernens belønningskredsløb, herunder det ventrale tegmentale område (VTA) og lateral hypothalamus (LH). LH har været kendt for at spille en grundlæggende rolle i reguleringen af ​​fodring og belønningsrelateret adfærd. Denne undersøgelse var rettet mod at undersøge, hvordan specifikke cellepopulationer i LH – leptinreceptorudtrykkende neuroner (LH LEPR ) – regulerer motivation hos mus.

Videnskabsmændene trænede mus til at udnytte trangen til mad i et progressivt forholdsprogram, en model, der ofte bruges til at vurdere motivationen til at få en forstærker. Ved hjælp af kemikalier, der specifikt er designet til at manipulere disse neuroner, fandt efterforskerne, at aktivering af LH LEPR- celler intensiverede responsen, hvilket resulterede i mere fødevaresøgning, mens hæmmende af dem mindskede responsen. Derefter fandt de ved hjælp af optogenetik (lys) til at manipulere neuronerne, at aktivering af vejen mellem LH LEPR og VTA også fremmede motivation for mad. Efterforskerne opdagede derefter, at LH LEPR- celler regulerede motivationen til at få vand, hvilket antydede, at de kan spille en generaliseret rolle i motivation, der er essentiel for overlevelse. Sammen identificerer disse resultater LHLEPR- neuroner som modulatorer i belønningskredsløbet, der åbner hjernens motiverende trang.

Disse fund fremmer vores viden om hjernens belønningssystem og foreslår LH LEPR- neuroner som et potentielt mål for ny terapeutisk behandling af spiseforstyrrelser, stofbrugsforstyrrelser og andre tilstande relateret til dysregulerede motiveringsprocesser.